Energieke workshops en meer

In de afsluitende projectweek van maandag 21 tot en met donderdag 24 maart gaan de kinderen van 19 deelnemende basisscholen in Harderwijk en Hierden aan de slag met uiteenlopende workshops en andere activiteiten.

Activiteiten

De leerlingen ontvangen sinds januari wekelijks kenniskisten met lesmaterialen over verduurzaming en energie besparen en opwekken. Dezes lessen zijn een opmaat naar de projectweek van 21 t/m 24 maart. In deze week nemen de leerlingen met hun groep deel aan één of meer extra activiteiten. Voorbeelden zijn:

  • een gastles o.a. van leerlingen van CCNV en Landstede;
  • een escape room;
  • je krijgt bezoek van de energiebus;
  • je maakt een windwokkel in het Technasium van RSG of;
  • je bezoekt het Techlab van STO/Morgen College of Beaufort in Nagele.

Energiemarkt

Ter afsluiting van de projectweek organiseren scholen op donderdag 24 maart een energiemarkt waar alle creaties en ideeën worden getoond en/of verkocht aan (groot)ouders en andere betrokkenen. Iedere school levert één item naar eigen keuze aan de ‘Veiling Energietransitie Basisonderwijs Harderwijk-Hierden’. Naast een gemaakt object kan dit ook een uitgewerkt idee of concept zijn uit één van de groepen. Dit wordt omgezet naar een aansprekende kavel. De opbrengsten van de kavels worden verdeeld over de deelnemende scholen!

Veiling

De veiling vindt plaats op dinsdag 12 april vanaf 19.00 uur op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Om 19.30 uur start de veiling. In eerdere berichtgeving werd 24 maart genoemd. De 24e maart staat nu geheel in het teken van de energiemarkt op de basisscholen, de veiling vindt 2 weken later plaats. Deadline voor het aanleveren van de kavel is woensdag 6 april.