Over ons

Over ons

Kinderen voor Duurzaamheid

Dat we zo snel mogelijk ‘om moeten’ door van fossiel naar duurzaam te gaan, ontgaat niemand. Hoe jonger je bent, des te meer word je in je leven geconfronteerd met duurzaamheid, energiebesparing en alternatieve energie.

De Stichting Kinderen voor Duurzaamheid wil de jeugd steunen om hun enthousiasme voor duurzaamheid vorm te geven met een educatief project, waarbij techniek spelenderwijze wordt gekoppeld aan duurzaamheid. Daarbij worden ze aangezet tot zelf denken én doen met als gevolg een echte stap in de energietransitie voor de eigen school.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief via info@kinderenvoorduurzaamheid.nl en volg ons op social media: @KinderenVoorDuurzaamheid 

Oorsprong

Martijn Mast, lid van de lokale energiecoöperatie Endura, kwam met een idee om kinderen actief te betrekken bij de verduurzaming van de gemeente Harderwijk-Hierden.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van een aparte stichting: Kinderen voor Duurzaamheid. En een compleet draaiboek om op alle basisscholen in Harderwijk en Hierden aan de slag te gaan met de energietransitie. Beide stichtingen werken nauw samen en versterken elkaar waar nodig.

Endura is de onafhankelijke energiecoöperatie van en voor bewoners, bedrijven, scholen en andere stichtingen en verenigingen in Harderwijk en Hierden. Meer informatie voor verenigingen en scholen vind je hier.

Endura wil iedereen maximaal laten meedoen en samen een actieve, energieke en zelfvoorzienende stad bouwen. Zeker ook de kinderen in onze gemeente, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Wil je advies over energiebesparing, inkoop van lokale groene energie, zonnepanelen op dak en subsidies? Bezoek de website.

Unieke samenwerking

De stichting werkt verder samen met het basis- én voortgezet onderwijs. Naast lokale zijn er ook regionaal werkende partijen betrokken. Hierdoor ontstaat een unieke en brede samenwerking met mogelijkheden voor een uitrol naar scholen in de regio.

Ook diverse vrijwilligers en andere ondersteuners (financieel en in natura) dragen bij, zoals: de lokale overheid, de Techniek Academie, Sterk Techniek Onderwijs (STO), Landstede, Platform Techniek, De Hortus, Energiecoöperatie Endura, Refreshed, Het Repair Café, lokale televisie, Het Burgerweeshuis en (technische) bedrijven.