In de schoolgebouwen van 19 basisscholen in Harderwijk en Hierden staat een grote doos. Leerlingen kunnen tot en met 24 maart ongebruikte modems, routers, digitale tv-kastjes, kabels, mobiele telefoons en tablets inleveren. Deze worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt of gerecycled.

Deze inzamelactie is onderdeel van het project ‘Energietransitie’. Alle scholen ontvangen hiervoor een bijdrage van KPN en CAI Harderwijk. Hiermee kunnen ze hun eigen school verduurzamen.

Nog iets in de kast of op zolder liggen dat niet meer gebruikt wordt? Laat uw kind het op school inleveren. Natuurlijk mag u uw kind sponsoren voor het meenemen en laten recyclen. U kunt een bedrag naar keuze overmaken via een speciale QR-code, maar dit hoeft natuurlijk niet. Ook deze opbrengst komt ten goede aan de verduurzaming van school

Actieweek

In de speciale actieweek van 14 t/m 24 maart kunnen de basisschoolleerlingen hun buren, familie en vrienden vragen of zij ook nog ongebruikte modems, routers, digitale tv-kastjes, kabels, mobiele telefoons en tablets hebben. Zij mogen ook via dezelfde QR-code gesponsord worden voor het ophalen. CAI Harderwijk verspreidt hiertoe huis-aan-huis een raamposter. Hangt er zo’n poster? Dan mag uw kind een of meer telecom-apparaten ophalen. Met dezelfde QR-code kan men uw kind ook sponsoren als dank voor het ophalen en recyclen. Ook deze opbrengsten komen geheel ten goede aan de verduurzaming van onze school.

Breed gedragen project

Niet alleen nemen vrijwel alle basisscholen in Harderwijk deel aan het project van Kinderen voor Duurzaamheid, ook het voortgezet en middelbaar onderwijs, als CCNV, RSG, Landstede en het Morgen College, dragen hun steentje bij. Ook zijn De Hortus, Energiecoöperatie Endura, Gemeente Harderwijk, Het Burgerweeshuis en Harderwijkse Uitdaging nauw betrokken. Verder werden materialen belangeloos beschikbaar gesteld door diverse bedrijven uit de regio.

Meer informatie

Hoe betrekken we kinderen bij de energietransitie en verduurzaming van de samenleving? Vanuit die vraag heeft een groep vrijwilligers een project in samenwerking met Energiecoöperatie Endura opgezet: Kinderen voor Duurzaamheid. Energietransitie is het begrip dat gebruikt wordt voor de overgang van traditionele, fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Dat de kinderen naast veel leren en doen ook hun school verduurzamen, betekent drie dubbele winst.